Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Analiza tehnica

Introducere ISTORIA SE VA REPETA . Acesta propozite sta la baza analizei tehnice si reprezinta evaluarea si incercarea de a prevede trendurile viitoare pe baza evolutiei din trecut a preturilor,care sint puse pe grafice si alcatuiesc diferite forme si configuratii.

Aceste configuratii se repeta in mod regulat si duc la comportamente de piata similare.Unele pot arata cresteri ,altele scaderi de preturi. Analiza tehnica este cel mai des folosit model decizional ,deoarece ignora factorii fundamentali si se aplica actiunii pretului.

Cu analiza tehnica se poate si tranzactiona cu succes miscarile pe termen scurt, marca tintele de profit si limita de pierdere . In pietele deschise s-a concentrat pe sase caracteristici ale pretului, intr-o anumita perioada de timp: pret de deschidere, valoarea cea mai inalta, pretul cel mai mic, pretul de inchidere, volumul si interesul general.

Analiza tehnica consta intr-o varietetate de studii tehnice, fiecare putand fi intrepretat in a face o prognoza a directiei in care se indreapta piata, sau in a genera semnale de cumparare sau vanzare. Cele mai multe studii tehnice, au element comun important: un grafic pret-timp, care inglobeaza caracteristicile in evolutia pretului.