Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Suport si Rezistenta

Pretul pe orice piata este dat de cerere si oferta. Astfel daca cererea este mai mare decat oferta pretul va  creste iar daca cererea este mai mica decat oferta pretul va scadea.

Asa cum am observat la capitolul  trenduri , un trend ascendent pe un grafic identifica o perioada de timp in care cererea se mentine mai mare  decat oferta .La fel intr-un trend descendent identificam de fapt o perioada de timp in care cererea a scazut  in raport cu oferta, pretul inregistrand astfel o scadere.
Putem defini ca fiind un   prag suport acel nivel de pret la care ar trebui sa apara suficienta cerere  pentru activul respectiv incat sa opresca scaderea pretului.

La fel putem defini ca   prag de rezistenta acel nivel de pret la care ar trebui sa apara suficienta oferta   pentru activul respectiv incat sa opreasca cresterea pretului.
Conceptele de suport si rezistenta sunt stans legate de conceptul de trend. Astfel un trend ascendant  evolueaza intr-un zig-zag cu minime crescatoare. Punctele de minim local se transforma in nivele de support  local iar maximele locale in nivele de rezistenta locala. Daca pe un trend ascendent pretul nu poate depasi  in sus ultimul maxim local continuand zig-zag-ul in sus atunci putem spune ca ca acel nivel se transforma  intr-un nivel de rezistenta valid si este primul semn ca trendul crescator s-ar putea incheia. Cel mai simplu
mod de a identifica un nivel suport sau rezistenta este de a identifica acele portiuni de grafic unde pretul nu  a reusit in mod repetat sa violeze nivelul respectiv.
Orice nivel de rezistenta odata depasit el se transforma in nivel de suport si invers, orice nivel de suport  odata spart in jos se transforma in nivel de rezistenta.
Tranzactionarea la bursa valutara implica riscuri si poate fi nepotrivita pentru o parte din investitori.Inainte de a investii pe aceasta piata, ar trebui sa considerati nivelul de risc, nivelul de experienta si obiectivul investitiei. Exista posibilitatea sa suferiti pierderi financiare, asadar ar trebui sa nu investiti mai mult decat puteti acoperi.Noi sfatuim sa decideti asupra unui fond pe care sa-l dedicati investitiei la bursa. apelati la parerea unui consulatant financiar inainte de a incepe sa tranzactionati