Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Analiza tehnica

Introducere ISTORIA SE VA REPETA . Acesta propozite sta la baza analizei tehnice si reprezinta evaluarea si incercarea de a prevede trendurile viitoare pe baza evolutiei din trecut a preturilor,care sint puse pe grafice si alcatuiesc diferite forme si configuratii.

Aceste configuratii se repeta in mod regulat si duc la comportamente de piata similare.Unele pot arata cresteri ,altele scaderi de preturi. Analiza tehnica este cel mai des folosit model decizional ,deoarece ignora factorii fundamentali si se aplica actiunii pretului.

 
Grafice cu lumanari

Lumanarile arata evolutia pretului in interiorul diferitelor perioade de timp: luna, saptamana, zi, ora, minute. Lumanarile japoneze au patru elemente distincte: pret deschidere, pret inchidere,pret maxim si pret minim.

 
Indicatori Matematici

ANALIZA TEHNICA

In aceasta sectiune vom analiza ultimul capitol al analizei tehnice, care se numeste Analiza tehnica. Analiza trendurilor si analiza formatiunilor grafice sunt metode destul de eficiente, insa au unele neajunsuri. De exemplu, subiectivismul acestora. Adica, un analist va percepe un anumit fenomen pe grafic drept triunghi, iar altul va afirma ca este un wedge; sau, un analist va spune ca pe piata este un head and shoulders, iar altul va considera ca este un triple top; cu toate acestea,  in final va rezulta ca daca ambii analisti actioneaza dupa regula analizei formatiunilor grafice (ei asteapa in primul rand intersectarea si numai dupa aceasta iau o decizie), atunci ambii vor obtine un profit.

 
Trenduri

Preturile intr-o piata nu evolueaza perfect liniar. Astfel ca in cele mai multe cazuri preturile evolueaza in zig zag realizand maxime si minime locale. Trendul este dat tocmai de directia acestor minime si maxime locale.

 
Suport si Rezistenta

Pretul pe orice piata este dat de cerere si oferta. Astfel daca cererea este mai mare decat oferta pretul va  creste iar daca cererea este mai mica decat oferta pretul va scadea.